یکی از اجزای اصلی هر شبکه، سوئیچ است. این قطعه سخت افزاری می تواند چندین دستگاه مانند رایانه، چاپگر، سرور و نقاط دسترسی بی سیم را به یکدیگر متصل سازد. در واقع با کمک سوئیچ در یک ساختمان، اداره، محوطه دانشگاه و … به راحتی می توانید اطلاعات را به اشتراک گذاشته و با یکدیگر صحبت کنید. یکی از پرچمداران و یکه تازان در تولید سوئیچ، کمپانی سیسکو (Cisco) است که توانسته در این زمینه، قطعات منحصربه فردی را به بازار عرضه کند. از آن جایی که از بلوک های اصلی یک ساختمان برای راه اندازی شبکه و اتصال دستگاه های مختلف سوئیچ است در این مطلب به معرفی سوئیچ سیسکو پرداخته ایم و هرگونه اطلاعات که در این زمینه باید بدانید مانند انواع و کاربردهای آن را به طور کامل توضیح داده ایم.
سوئیچ سیسکو چیست؟
اگر در زمینه شبکه و انتقال اطلاعات فعالیت داشته باشید، به طور یقین کلمه سوئیچ سیسکو را شنیده اید. این قطعه سخت افزاری باعث می شود تا در یک شرکت با چندین اتاق، کارمندها به یک پرینتر مشترک دسترسی داشته باشند و همچنین به راحتی بتوانند اطلاعات مهم را با همدیگر به اشتراک بگذارند. اما استفاده از سوئیچ شبکه محدود نیست و براساس نوع آن، کاربردهای متنوعی دارند.
اصطلاح سوئیچ سیسکو در واقع اشاره به سوئیچ شبکه + نام تولیدکننده که کمپانی سیسکو است دارد. این کمپانی با تنوع گسترده که در تولید سوئیچ شبکه ارائه داده، توانسته به یک گزینه مطمئن و انتخابی پرطرفدار تبدیل شود.
مدیریت شبکه از طریق پورت و نودها و همچنین داشتن قابلیت های امنیتی باعث شده تا این قطعه سخت افزاری تبدیل به یکی از ارکان اصلی برای اتصال در دوربین های مداربسته، سرور، رایانه، پرینتر و غیره باشد.
اگرچه عملکرد سوئیچ سیسکو را می توان به هاب تشبیه کرد اما این قطعه قابلیت این را دارد که کلیه آدرس های سخت افزاری را در شبکه در محلی به نام hardware table ذخیره سازد تا اطلاعات مربوط به هر دستگاه را به طور اتوماتیک به مقصد ارسال کند.
سوئیچ سیسکو برای اشتراک گذاری مبتنی بر شبکه های اترنتی، کانال فیبر، ATM و InfiniBand است. با این حال امروزه بیشتر سوئیچ ها بر پایه اترنت، اتصال را برقرار می کنند.
سوئیچ چیست؟
سوئیچ در دنیای شبکه، به دستگاهی پرسرعت گفته می شود که بسته های داده را دریافت و از طریق یک شبکه محلی به نام Lan به مقصد موردنظر انتقال می دهد. در واقع کاربرد سوئیچ برای انتقال اطلاعات دریافتی بین دستگاه های یک شبکه مانند پرینتر، سرور، کامپیوتر و … است. به دلیل این که یک سوئیچ در لایه پیونده داده (لایه 2 یا اصطلاحا پل (bridge)) یا لایه شبکه (Data Link) براساس OSI کار می کند، می تواند از انواع پروتکل های داده پشتیبانی کند. به زبان ساده سوئیچ ها را می توان پلیس های ترافیکی یک شبکه محلی نامید که مسیر را برای فریم ها به عنوان واحدهای داده و نحوه حرکت آن ها از یک ناحیه شبکه به ناحیه دیگر مشخص می کند.
Cisco چیست؟
واژه سیسکو در دیکشنری پزشکی، مالی، دایره المعارف، ویکی پدیا و اصطلاح نامه یافت می شود و براساس نوع کاربرد تعاریف مختلفی دارد. اما واژه Cisco در این مطلب اشاره به شرکت سیستم اطلاعات کامیپوتری سیسکو دارد و مخفف Computer Information System Company است. این کمپانی در سال 1984، توسط Len Bosack و Sandy Lerner در دانشگاه استنفورد راه اندازی شد. هدف بنیان گذاران این کمپانی آزمایش اتصال شبکه های مجزا در دو ساختمان جداگانه در محوطه دانشگاه بود.
امروزه سیسکو تبدیل به یکی از غول ها در سیلیکون شده و در حوزه های اصلی مسیریابی و سوئیچینگ و همچنین فناوری های پیشرفته مانند ارتباطات IP، LAN بی سیم، شبکه های خانگی، امنیت شبکه، شبکه های ذخیره سازی، و سیستم های ویدئویی فعالیت می کند.
کاربردهای سوئیچ سیسکو
همان طور که پیش تر اشاره کردیم سوئیچ های سیسکو به دلیل تنوع گسترده، ویژگی های کاربردی و همچنین کیفیت بالایی که دارند، تبدیل به یکی از پرطرفدارترین سوئیچ های شبکه در دنیا شده اند. به همین خاطر براساس مدل کاربرد سوئیچ سیسکو بسیار متنوع است. براساس نوع سوئیچ، کاربرد آن متفاوت خواهد بود. اما به طورکلی اصلی ترین کاربرد سوئیچ های سیسکو را می توان انتقال داده در یک بستر ایمن با سرعت زیاد دانست. علاوه بر این که سوئیچ ها بخش های مختلف یک شبکه را به هم متصل می کنند، ارتباطات کامل دوطرفه، محافظت از داده های با ارزش در عملکرد شبکه و استفاده کارآمد از پهنای باند را هم فراهم می سازند.
کاربرد سوئیچ سیسکو در راه اندازی شبکه های بی سیم
راه اندازی و کنترل شبکه بی سیم (Wireless LAN) یکی دیگر از کاربردهای سوئیچ سیسکو است که علاوه بر برقراری یک ارتباط ایمن، به دلیل هوشمندی سوئیچ های این کمپانی مانند سری Cisco Catalyst 9800، یک انتقال انعطاف پذیر را با افزایش پهنای باند فراهم می کنند. اگرچه امروزه پیشرفت تکنولوژی باعث تغییرات چشمگیر در زمینه شبکه ها شده اما استفاده از سوئیچ سیسکو در شبکه های بی سیم به دلیل قابلیت های گسترده ای که دارد، بسیار پرطرفدار و محبوب است.
در واقع محصولات بی سیم سوئیچ سیسکو می توانند در هر مکان و زمان دسترسی به منابع شبکه را با همان کیفیت شبکه سیمی فراهم کنند. یکی از کاربردهای سوئیچ سیسکو در شبکه های بی سیم، راه اندازی دوربین های مدار بسته است. این فناوری باعث می شود تا فیلم های گرفته شده توسط DVR به راحتی به گوشی های هوشمند منتقل شود. از دیگر کاربردهای سوئیچ سیسکو در راه اندازی شبکه های بی سیم می توان به کسب وکارهای کوچک یا اصطلاحا Small Business اشاره کرد.
جانان چت ✓ چت جانان✓ چت روم ایرانی